Tornin muutos: Julkiseen asuntokompleksiin tulossa laajoja remontteja

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin The Meadville Tribunessa. Jos haluat nähdä alkuperäisen artikkelin, Klikkaa tästä

Ovi, yksi monien joukossa Holland Towersin kuudennessa kerroksessa, ei vaikuta ensi silmäyksellä miltään erikoiselta. Sen avaaminen paljastaa kuitenkin välähdyksen tulevaisuuteen - tulevaisuuteen, jonka Meadvillen seitsenkerroksisen julkisen asuinkompleksin virkamiehet sanovat muuttavan rakennusta ja vaikuttavan positiivisesti eläkeläisiin ja vammaisiin, jotka asuvat siellä tulevina vuosikymmeninä.

"Olen innoissani siitä, että tämä tekee siitä paljon asuttavampaa", sanoi Tom Youngblood, Meadville Housing Authorityn hallituksen jäsen, Holland Towers Market Streetillä hallinnoiva virasto. ”Rakennus on ollut siellä vuodesta 1971, ja vaikka vuosien varrella olemme tehneet pieniä asioita täällä ja pieniä asioita siellä, todellista päivitystä ei ole koskaan tapahtunut. Kuten näet vain kävellessäsi, se on ollut melko väsynyt vuosien varrella.

Rakennuksen läpikäyminen keskiviikkona osoitti Youngbloodin mainitsemia väsymyksen merkkejä, mutta johti myös yksikön 605 ovelle, jossa oli ilmeisiä merkkejä nuorentumisesta. Tyhjänä olevaa yksiötä käytetään mallina vuokralaisille esittelyyn siitä, mitä odottaa tänä kesänä alkavan usean miljoonan dollarin remontin valmistumisen jälkeen.

"Tämän remontin pitäisi kantaa asuntoja vielä 20 vuotta", sanoi viranomaisen toiminnanjohtaja Vanessa Rockovich, kun hän johti kierrosta useisiin vapaisiin asuntoihin tarjotakseen "ennen" ja "jälkeen" näkymän.

Huomattavin ero – ja vuokralaisten keskuudessa huolestuttava – on suunnitelma muuttaa rakennuksen yksiöistä yhden makuuhuoneen asuntoja rakentamalla asuintilan ja makuuhuoneen väliin seinä.

Seinän lisäyksen aikana poistetaan studiotilan keskeltä lähellä ollut suuri pylväsmäinen kaappitila. Säilytystilaa jää vielä, mutta se tulee olemaan sisäseinän varrella. Kaapin poistaminen ei suinkaan vähennä käytettävissä olevaa tilaa, vaan tekee makuuhuoneesta huomattavasti suuremman.

Laaja päivityslista sisältää muutakin kuin vain seinän lisäämisen rakennuksen 99 studioon.

Suunnitellut parannukset vaihtelevat ensisijaisesti kosmeettisista toiminnallisista infrastruktuuriin liittyviin parannuksiin. Jokainen yksikkö saa esimerkiksi uuden maalauksen ja uuden lattian. Uusiin seiniin lisätään kanavattomia minijakoyksiköitä, jotka tarjoavat lämmityksen ja ilmastoinnin. Siellä on myös uudet ikkunat ja liukulasiovet, parannettu valaistus, suihkukaapit muotoilluilla istuimilla korvaamaan vanhat kylpyammeet. Kylpyhuoneet itse asiassa perataan kokonaan, Rockovich sanoi, ja turhuus korvataan seinään asennettavat pesualtaat.

Parannukset ulottuvat myös yksittäisten yksiköiden ulkopuolelle rakennuksen vesi-, sähkö-, palohälytys- ja ilmanvaihtojärjestelmiin. Monien yksityiskohtien joukossa ovat pieniä asioita, kuten lämpölampun lisääminen kylpyhuoneisiin, ja pieniä, mutta merkittäviä lisäyksiä, kuten sähköpistorasia jokaisessa yksikössä, joka on kytketty rakennuksen varageneraattoriin - erityisen hyödyllinen happea tarvitseville vuokralaisille. järjestelmät tai muut lääketieteelliset laitteet. Seinälle asennettavat hätähälytysjärjestelmät, jotka edellyttävät asukkaiden pääsyä laitteen johtoon ja vetää sitä, korvataan yläpuolella olevilla HALO-älytunnistimilla, jotka tunnistavat savua ja tietyntyyppisiä ääniä.

"He voivat periaatteessa soittaa apua ja se sidotaan hätäkeskukseen, jotta apua voi sitten tulla heidän luokseen", Rockovich sanoi. "Heidän ei tarvitse huolehtia siitä, että he joutuvat johdon viereen ja vetäisivät kelloa."

Youngbloodille saavutettavuuteen liittyvät parannukset olivat erityisen tärkeitä.

"Niitä on tarvittu jo pitkään", hän sanoi.

Nykyiset yksiköiden asettelut eivät aina anna tilaa pyörätuolien ohjaamiseen helposti, hän lisäsi.

Peruskorjaus sisältää suunnitelmia yhdistää 24 olemassa olevaa asuntoa 12 uudeksi esteettömäksi asunnoksi. Rakennus putoaa 132 asunnosta 120:een, mutta Youngblood sanoi, että suurempia tiloja vammaisille asukkaille tarvitaan kipeästi.

Vaikka remontin lopputulos on houkutteleva, sinne pääseminen ei ole helppoa: jokainen vuokralainen siirretään asunnosta toiseen vapaaseen asuntoon eri osassa rakennusta, kun jokainen pystysuora asuntopino on rakenteilla. Kun vuokralaiset ovat muuttaneet pois viime kuukausina, heidän vapautuneita asuntojaan on pidetty tyhjinä, jotta tyhjiä asuntoja olisi tarpeeksi, johon vuokralaiset voivat muuttaa rakentamisen alkaessa.

Kunkin asunnon pakkaus- ja muuttokustannukset sekä palvelujen, kuten puhelimen ja kaapelin, siirtokustannukset jäävät viranomaisille, mutta silti asukkaat ovat huolissaan joutumisesta siirtymään asunnoista, joihin he ovat tottuneet, Jon Ketchamin mukaan. viranomaisen isännöintijohtaja.

"He ovat hermostuneita", hän sanoi. "Muutos on vaikeaa."

Rockovich sanoi, että väliaikaisen siirtymän odotetaan kestävän noin neljä kuukautta. Rakennuksen pohjakerroksessa sijaitsevat viranomaistoimistot siirretään William Gill Commonsiin Walker Drivelle noin vuodeksi Holland Towersin työn jatkuessa. Rockovich sanoi, että henkilökunta pysyy paikalla tänä aikana, mutta myös toimistotilaa kunnostetaan.

Hanketta koskevan tarjouspyynnön odotetaan julkaistavan pian, hän lisäsi. Viranomaisen pääomabudjetissa töihin on varattu noin 3.7 miljoonaa dollaria, jota täydentää vuoden 2023 hieman yli miljoonan dollarin apurahapalkinto julkisia asuntovirastoja valvovalta US Department of Housing and Urban Developmentilta (HUD).

"Olen innoissani, että saimme niin paljon", Rockovich sanoi ilmoitettuaan hallituksen jäsenille apurahasta viranomaisen kokouksessa viime viikolla.

Käytettävissä olevan rahoituksen ei kuitenkaan odoteta kattavan koko rakennuksen peruskorjauksia. Saaduista tarjouksista riippuen suunnitelmana on tehdä ensin puolet rakennuksesta ja jatkaa sitten yhdellä jäljellä olevalla pystypinolla kerrallaan, kun HUD:lta tulee lisää vuotuisia apurahoja.

Ketchamin mukaan työ ei lopu tähän. Asuntojen valmistuttua kunnostetaan myös talon yhteiset tilat. Mutta yhteisiin tiloihin kiinnitetään huomiota jo ennen kuin se tapahtuu: Henkilökunta työskentelee yhden kerroksen yhteisen tilan muuttamiseksi kirjastotilaksi, kun taas vastaavanlainen seitsemännen kerroksen tila muutetaan toimisto- ja kokoustilaksi. rakennuksen äskettäin uudistettu asukasneuvosto.

Kahden viime vuoden aikana vallinneen merkittävän jännityksen jälkeen, kun vuokralaiset turhautuivat lutetartuntojen takia ja kuvailivat kireitä suhteita johdon kanssa, Rockovich viittasi uuteen sopimukseen asukasneuvoston kanssa ja lähiaikoina tapahtuviin peruskorjauksiin syynä suhtautua "erittäin myönteisesti" kiinteistön tulevaisuuteen.